• Ostoskorisi on tyhjä


Öljymaalaukset 2004-2005


Suomalainen luonto on tärkein inspiraation lähde minulle. Vuodenaikojen vaihtelu etenkin. Muuttolinnut saapuvat keväällä, syksyllä nautiskellaan oman omenatarhan antimista, toisinaan kuunnellaan kaihoisina yöjunan matkaamista. Elämänkirjo on laaja. Jokaisen hetken kauneuden voi kokea useamman kerran, kunhan se on ikuistettu jonnekin. Kuten vuodenajat, minäkin muutun joka ikinen päivä. On upeaa kokea uutta, luoda uutta – ja ikuistaa se kanvaasille.


Sateen jälkeen

Päijänne ja kuulas järvimaisema. Sateen jälkeen. Suomalainen järvimaisema on kaunis milloin vain, alati muuttuvissa väreissä ja tunnelmassa. Kesäyön värit puhkeavat kukkaan sateen jälkeen. Puhdas, raikas, kuulaan hohtava. Tämä öljymaalaus syntyi kotimme lähellä, Päijänteen rannoilla kesäillan kauneutta ihmetellessä. Metsän vihreys, järven peilityyni kuvastus.

Lumi sulaa

Kevät on odotusten aikaa. Auringon sulattaman lumen alta  paljastuu ensin maa, sitten kesäisen luonnon versova kauneus. Kaikkein parasta on kokea se kaikki yhdessä. Ystävyys.

Ensilumi

Luminen metsä on maaginen näky, etenkin ensilumen tultua. Lumiset puut, oksillaan kevyt lumipeite, joka heijastaa talven värejä. Lumi on valkoinen, mutta Suomen talvi todistaa, että värit eivät katoa talven tultua.


Kylmä ilta. 2005

Suomalainen taide

Paavo Stenius. Luontoaiheiset öljymaalaukset. Lintumaalaus, metsämaisema, järvimaisema. Suomalainen luonto ekpressionismin tyyliin.